Φυτικής Παραγωγής

Ελαιοκομία: από τον ελαιώνα στις αγορές του κόσμου

  • Αριθμός διαλέξεων:75
  • Διάρκεια:7 ώρες
  • Σημειώσεις: 1.000+ σελίδες
  • Απονομή πιστοποιητικού: Ναι
  • Ημερομηνία διεξαγωγής: On demand
  • Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά
  • Κόστος:40€ 17€! Η προσφορά ισχύει μέχρι 16 Ιουνίου 2017!!!
  • Εισηγητής: Δρ Ανδρέας Παπασταύρου

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 7 ώρες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ιστορικό-Ταξινόμηση ελιάς

Περιγραφή υπόγειου και υπέργειου τμήματος

Διαφοροποίηση οφθαλμών και άνθηση

Ανάπτυξη και σύσταση καρπού

Επικονίαση-Γονιμοποίηση ελιάς

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ

Ταυτοποίηση και χαρακτηριστικά ποικιλιών

Μικρόκαρπες ελληνικές ποικιλίες

Μεσόκαρπες ελληνικές ποικιλίες

Μεγαλόκαρπες ελληνικές ποικιλίες

Κυριότερες ξένες ποικιλίες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΙΩΝΑ

Επιλέγοντας ποικιλία

Οικολογικές απαιτήσεις ελιάς

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΕΛΙΑΣ

Ξυλοποιημένα μοσχεύματα

Γόγγροι ή σφαιροβλάστες

Παραφυάδες

Μεριστωματικός πολλαπλασιασμός

Φυλλοφόρα μοσχεύματα

Εγγενής πολλαπλασιασμός

Εμβολιασμός

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Οι πρώτες ενέργειες

Προετοιμασία εδάφους

Φύτευση και Συστήματα φύτευσης

Συστήματα πυκνής φύτευσης

Σχεδιασμός εγκατάστασης ελαιώνα εντατικής εκμετάλλευσης

Διαμόρφωση κορμού

Κλάδεμα διαμόρφωσης

Κλάδεμα καρποφορίας

Κλάδεμα ανανέωσης και αναγέννησης

Εποχή και διαχείριση κλαδέματος

Λίπανση ελιάς

Άζωτο και ελιά

Φώσφορος και ελιά

Κάλιο και ελιά

Εμπειρική λίπανση ελαιώνα

Ιχνοστοιχεία

Οδηγίες εφαρμογής ανόργανης λίπανσης

Μέσα εφαρμογής ανόργανων λιπασμάτων

Αποθήκευση λιπασμάτων

Συχνότητα εφαρμογής ανόργανων λιπασμάτων

Οργανική λίπανση-Κοπριά

Χλωρή λίπανση

Πότισμα ελιάς

Πότισμα και παραγωγικότητα ελιάς

Φυλλοδιαγνωστική

Παρενιαυτοφορία

Αραίωμα καρπών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ

6.1 Εντομολογικά προβλήματα

Θρίπας

Λεκάνιο

Ψύλλα

Καλόκορη

Ρυγχίτης

Μαργαρόνια

Πυρηνοτρήτης

Δάκος

6.2 Μύκητες-Βακτήρια-Ρικέτσιες

Βερτισσίλιο

Γλοιοσπόριο

Κυκλοκόνιο

Βούλα

Καρκίνωση

Xylella fastidiosa

6.3 Ζιζάνια

Γενικά στοιχεία

Τα κυριότερα ζιζάνια της ελιάς

Διαχείριση ζιζανίων στον ελαιώνα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΙΑΣ

Χρόνος ωρίμανσης και ελαιοπεριεκτικότητα καρπού

Ποιότητα ή Ποσότητα;

Μέθοδοι συγκομιδής

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ

Στάδια επεξεργασίας ελαιόκαρπου

Παράγοντες που επηρεάζουν την τελική ποιότητα ελαιολάδου

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

€ 17,00 ΠΛΗΡΩΜΗ

Σημείωση: Πρέπει να δημιουργήσετε μόνοι σας λογαριασμό στην ιστοσελίδα ή αν έχετε ήδη λογαριασμό να συνδεθείτε για να προχωρήσετε σε πληρωμή μέσω Paypal και άμεση πρόσβαση στο σεμινάριο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 June 2017 09:26
Ανδρέας Παπασταύρου

Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας.

Είναι ο ιδρυτής και βασικός εισηγητής των μαθημάτων του e-school by agronomist.gr.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Log in