×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 983

Σεμιναρια

Εισαγωγή στο ISO 22000 & HACCP

  • Αριθμός διαλέξεων:50
  • Διάρκεια:4 ώρες
  • Σημειώσεις: 1.000+
  • Απονομή πιστοποιητικού: Ναι
  • Ημερομηνία διεξαγωγής: On demand
  • Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά
  • Κόστος συμμετοχής:50€ 17€! Η προσφορά ισχύει μέχρι 17 Νοεμβρίου 2017!!
  • Εισηγητής: Δρ Ανδρέας Παπασταύρου
ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1:

To σύστημα HACCP

Διάλεξη 1: Εισαγωγικά στοιχεία

Διάλεξη 2: Γιατί να εφαρμόσω HACCP;

Διάλεξη 3η: Φυσικοί κίνδυνοι

Διάλεξη 4η: Χημικοί κίνδυνοι

Διάλεξη 5η: Βιολογικοί κίνδυνοι

Διάλεξη 6η: Οι 7 αρχές του HACCP

Διάλεξη 7η: Η πρώτη αρχή

Διάλεξη 8η: Η δεύτερη αρχή

Διάλεξη 9η: Η τρίτη αρχή

Διάλεξη 10η: Η τέταρτη αρχή

Διάλεξη 11η: Η πέμπτη αρχή

Διάλεξη 12η: Η έκτη αρχή

Διάλεξη 13η: Η έβδομη αρχή

Διάλεξη 14η: Το σχέδιο HACCP

Διάλεξη 15η: Σχηματισμός ομάδας

Διάλεξη 16η: Περιγραφή προϊόντος

Διάλεξη 17η: Καθορισμός προβλεπόμενης χρήσης

Διάλεξη 18η: Διάγραμμα ροής

Διάλεξη 19η: Επιτόπια επιβεβαίωση διαγράμματος ροής

Διάλεξη 20η: Επιτόπια επαλήθευση διαγράμματος ροής

Διάλεξη 21η: Εμπόδια κατά την εφαρμογή του HACCP

Διάλεξη 22η: Προαπαιτούμενα προγράμματα

Διάλεξη 23η: Ορθές παρασκευαστικές πρακτικές

Διάλεξη 24η: Έλεγχοι παραγωγής και διαδικασιών

Διάλεξη 25η: Μέτρα ελέγχου

Διάλεξη 26η: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα HACCP

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2:

Το πρότυπο ISO 22000

Διάλεξη 27η: Εισαγωγικά

Διάλεξη 28η: Η εφαρμογή του ISO 22000

Διάλεξη 29η: Πλεονεκτήματα του ISO 22000

Διάλεξη 30η: Λεξιλόγιο και όροι ISO 22000

Διάλεξη 31η: Εγκατάσταση Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ)

Διάλεξη 32η: Τεκμηρίωση ΣΔΑΤ

Διάλεξη 33η: Υπευθυνότητα διοίκησης

Διάλεξη 34η: Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων

Διάλεξη 35η: Εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία

Διάλεξη 36η: Έκτακτες καταστάσεις

Διάλεξη 37η: Ανασκόπηση διοίκησης

Διάλεξη 38η: Διαχείριση πόρων

Διάλεξη 39η: Σχεδιασμός και υλοποίηση ασφαλών προϊόντων

Διάλεξη 40η: Προκαταρκτικά βήματα ανάλυσης επικινδυνότητας

Διάλεξη 41η: Διεξαγωγή ανάλυσης επικινδυνότητας

Διάλεξη 42η: Καθιέρωση Προαπαιτούμενων Προγραμμάτων

Διάλεξη 43η: Υιοθέτηση Σχεδίου HACCP

Διάλεξη 44η: Επικαιροποίηση εγγράφων, ιχνηλασιμότητα και σχέδιο επαλήθευσης

Διάλεξη 45η: Έλεγχοι μη συμμόρφωσης-Διορθωτικές ενέργειες

Διάλεξη 46η: Επικύρωση ΣΔΑΤ-Επαλήθευση ΣΔΑΤ-Εσωτερική επιθεώρηση-Βελτίωση ΣΔΑΤ-Επικαιροποίηση

Διάλεξη 47η: Τεκμηρίωση προτύπου-Έγγραφα

Διάλεξη 48η: Είδη & διαδικασία επιθεωρήσεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3:

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ISO 22000 & HACCP

Διάλεξη 49η: Αντιστοιχίσεις μεταξύ HACCP και ISO 22000

Διάλεξη 50η: Το νέο πρότυπο ISO 22000

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

€ 17,00 ΠΛΗΡΩΜΗ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ PAYPAL

Διαβάστε περισσότερα...

Πιστοποίηση Εξαγωγών

  • Αριθμός διαλέξεων: 5
  • Διάρκεια:1 ώρα
  • Σημειώσεις: 69 σελίδες
  • Απονομή πιστοποιητικού: Ναι
  • Ημερομηνία διεξαγωγής: On demand
  • Κόστος:...
  • Εισηγητής:

Οι εταιρείες τροφίμων και ποτών αποτελούν τους βασικούς εξαγωγείς της χώρας με τις πωλήσεις των εξαγώγιμων τροφίμων αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών πωλήσεων.

Η πιστοποίηση των τροφίμων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή τους στις οικονομικά αναπτυγμένες χώρες.

Τα πλεονεκτήματα που παρέχει η πιστοποίηση των εξαγώγιμων τροφίμων αφορούν τη συμμόρφωση με τις διεθνείς προδιαγραφείς, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία νέων συνεργασιών σε απαιτητικές αγορές, την εμπιστοσύνη του καταναλωτή.

Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Πιστοποίησης εξαγωγών τροφίμων» 5 διαλέξεων συνολικής διάρκειας 1 ώρας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των γενικών και των ειδικών αρχών και εννοιών που διέπουν τις εξαγωγές των τροφίμων και συγκεκριμένα την πιστοποίηση των τροφίμων που πρόκειται να εξαχθούν σε Μουσουλμανικές χώρες, Εβραϊκές κοινότητες, Ρώσικη αγορά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής:

1η Διάλεξη (Διάρκεια : 12 λεπτά)

Πιστοποιητικά εξαγωγών

Πιστοποιητικό Υγείας

Πιστοποιητικό ελεύθερης διακίνησης

2η Διάλεξη (Διάρκεια :13 λεπτά)

Προϋποθέσεις έκδοσης πιστοποιητικών

Τελωνειακές διαδικασίες

Ο αριθμός EORI

Απαραίτητα έγγραφα εξαγωγών

3η Διάλεξη (Διάρκεια : 11 λεπτά)

Πιστοποιητικό Halal & μουσουλμανικές χώρες

Πιστοποιητικό Koscher & Εβραϊκές κοινότητες

Οφέλη πιστοποίησης

Αγορές Halal & Koscher

4η Διάλεξη (Διάρκεια : 6 λεπτά)

Στοιχεία εξαγωγών για τη Ρωσία

Διαδικασία εξαγωγής

Στοιχεία ετικέτας

5η Διάλεξη (Διάρκεια: 5 λεπτά)

Ελαιόλαδο & Ρώσικη αγορά

Απαιτούμενα έγγραφα

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης

Κανάλια διανομής

Πού απευθύνεται
            • Σε εξαγωγείς τροφίμων
            • Σε επαγγελματίες τροφίμων σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, οικοτεχνίες
            • Σε υποψήφιους επαγγελματίες τροφίμων
            • Σε νέους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους εξασφαλίσουν νέες δυνατότητες εργασίας
            • Σε γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, κτηνιάτρους, χημικούς, μηχανικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρότυπο BRC (British Retail Consortium)

Η πιστοποίηση των τροφίμων ενισχύει τη φήμη της εταιρείας παραγωγής, αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και την προστιθέμενη αξία του προϊόντος, βελτιώνει τη λειτουργικότητα της επιχείρησης και αποτελεί σημαντικό διαβατήριο για την εξαγωγή τους σε δυσπρόσιτες αγορές.

Το BRC (British Retail Consortium) έχει αναπτυχθεί από τον Βρετανικό Οργανισμό Λιανεμπορίου προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιχειρήσεις που προμηθεύουν τις αλυσίδες super markets. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τις επιχειρήσεις τροφίμων που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «BRC» 9 διαλέξεων συνολικής διάρκειας 2 ωρών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών και εννοιών και των απαιτήσεων του προτύπου BRC.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής:

1η Διάλεξη (Διάρκεια :8 λεπτά)

Πρότυπα

Φορείς έκδοσης προτύπων

Ιδιωτικά πρότυπα

BRC

2η Διάλεξη (Διάρκεια :6 λεπτά)

BRC & λιανεμπόριο

Εκδόσεις BRC

Βασικές απαιτήσεις -Ενότητες

3η Διάλεξη (Διάρκεια : 12 λεπτά)

BRC & HACCP

Δυσκολίες εφαρμογής HACCP

Ορολογία HACCP & BRC

4η Διάλεξη (Διάρκεια : 6 λεπτά)

Διαχείριση ποιότητας & ISO 9001

Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας

Οφέλη ISO 9001

5η Διάλεξη (Διάρκεια: 8 λεπτά)

Ορθή Βιομηχανική Πρακτική (GMP)

Στόχοι GMP

Εφαρμογή GMP

GMP & BRC

6η Διάλεξη (Διάρκεια : 22 λεπτά)

Επιθεωρήσεις

Χαρακτηριστικά επιθεωρήσεων

Στάδια επιθεωρήσεων

Χαρακτηριστικά επιθεωρητή

7η Διάλεξη (Διάρκεια : 5 λεπτά)

Υλοποίηση BRC

Βήματα εφαρμογής

Διαδικασίες υλοποίησης

Οφέλη και δυσκολίες

8η Διάλεξη (Διάρκεια : 8 λεπτά)

Πρότυπο BRC 6η έκδοση

Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις

Βαθμολογία

Πεδία εφαρμογής

9η Διάλεξη (Διάρκεια : 6 λεπτά)

Νέο Πρότυπο BRC 7η έκδοση

Αλλαγές

Διαβάθμιση Βαθμολογίας

Πού απευθύνεται
  • Σε εξαγωγείς τροφίμων
  • Σε επαγγελματίες τροφίμων σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, οικοτεχνίες
  • Σε υποψήφιους επαγγελματίες τροφίμων
  • Σε νέους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους εξασφαλίσουν νέες δυνατότητες εργασίας
  • Σε γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, κτηνιάτρους, χημικούς, μηχανικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις
  • Οφέλη παρακολούθησης
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης
  • Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα με απεριόριστη διάρκεια. /
  • Διαβάστε περισσότερα...

    Εισαγωγή στο ISO 14001

    • Αριθμός διαλέξεων:17
    • Διάρκεια:3 ώρες
    • Σημειώσεις: 600+ σελίδες
    • Απονομή πιστοποιητικού: Ναι
    • Ημερομηνία διεξαγωγής: On demand
    • Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά
    • Κόστος:50€ 17€!!! Η προσφορά ισχύει μέχρι 24 Νοεμβρίου 2017!!!
    • Εισηγητής: Δρ Ανδρέας Παπασταύρου

    Διάλεξη 1η: Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και επιπτώσεις

    Διάλεξη 2η: Κόστος ανάπτυξης Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

    Διάλεξη 3η: Έννοιες και ορισμοί

    Διάλεξη 4η: Ενότητες Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

    Διάλεξη 5η: Χαρακτηριστικά ISO 14001

    Διάλεξη 6η: Εφαρμογή ISO 14001

    Διάλεξη 7η: Περιβαλλοντική Πολιτική

    Διάλεξη 8η: Εντοπισμός Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

    Διάλεξη 9η: Προγράμματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

    Διάλεξη 10η: Αρμοδιότητες, Εκπαίδευση, Επικοινωνία, Τεκμηρίωση

    Διάλεξη 11η: Λειτουργία, Έλεγχος, Διορθώσεις, Μη συμμόρφωση

    Διάλεξη 12η: Αρχεία, Επιθεωρήσεις, Ανασκόπηση Διοίκησης

    Διάλεξη 13η: Από το ISO 14001:2004 στο ISO 14001:2015

    Διάλεξη 14η: Διαχείριση αποβλήτων-Γενικά

    Διάλεξη 15η: Διαχείριση αποβλήτων ξενοδοχείων και αγροτουρστικών μονάδων

    Διάλεξη 16η: Διαχείριση αποβλήτων μονάδων υγείας

    Διάλεξη 17η: Διαχείριση αποβλήτων ζωοτροφών

    Πού απευθύνεται;

      • Γεωπόνους, Τεχνολόγους Γεωπόνους, Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Περιβαντολλόγους
      • Σε υπευθύνους εφαρμογής Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων
      • Σε νεοεισερχόμενους στον κλάδο που επιθυμούν να κατανοήσουν τα θέματα των περιβαλλοντικών κινδύνων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

     

    Οφέλη παρακολούθησης

      • Κατανόηση του σκοπού και των αρχών που αφορούν το πρότυπο ISO 14001
      • Επεξήγηση του νομοθετικού πλαισίου της Περιβαλλοντικής  Ασφάλειας
      • Σχεδιασμός και Διεξαγωγή Επιθεωρήσεων κατά ISO 14001
      • Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
      • Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα με απεριόριστη χρονική διάρκεια πρόσβασης

    ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

    € 17,00 ΠΛΗΡΩΜΗ

    ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ PAYPAL

    Διαβάστε περισσότερα...

    Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων

    Στοιχεία Σεμιναρίου:

    • Ημερομηνία διεξαγωγής:
    • Εισηγήτρια:Μελίνα Ιορδανίδου
    • Εγγραφή

    Η ρύπανση των επιφανειακών και υπογείων υδάτων, η διατάραξη της ισορροπίας των αγροοικοσυστημάτων, τα διατροφικά σκάνδαλα (σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια στα βοοειδή, διοξίνες στα τρόφιμα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα) έχουν οδηγήσει στην αύξηση τόσο της παραγωγής των βιολογικών προϊόντων όσο και στην πιστοποίηση των προϊόντων αυτών.

    Η πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων οδηγεί στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και στην παραγωγή προϊόντων υψηλής βιολογικής αξίας.

    Το agronomist.gr υλοποιεί ένα διαδικτυακό σεμινάριο μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα με αντικείμενο την «Πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων» 5ωρης διάρκειας, το οποίο θα διεξαχθεί σε 3 διαλέξεις, με σκοπό την κατανόηση της διαδικασίας πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων.

    Διαβάστε περισσότερα...

    Ποιότητα Ελαιολάδου

    Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ή λέμε ότι η Ελλάδα παράγει ποιοτικό ελαιόλαδο.

    Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι παρά το μεγάλο όγκο παραγωγής σε ελαιόλαδο και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου, η αγορά δεν το έχει τοποθετήσει στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων της.

    Μία από τις αιτίες της αποτυχίας διείσδυσης στις ξένες αγορές είναι η αδυναμία να καθοριστεί η έννοια της ποιότητας, ώστε να γίνει και η κατάλληλη προώθηση.

    Το ελληνικό ελαιόλαδο που ακολουθεί τις ορθές πρακτικές από τα πρώτα στάδια της συγκομιδής της ελιάς καθώς και κατά την παραγωγική διαδικασία έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και κατέχει μια από της πρώτες θέσεις σε ποιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Ποιότητα Ελαιολάδου» 3 διαλέξεων 2ωρης διάρκειας.

    Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των εννοιών της ποιότητας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, η εξοικείωση με βασικές μεθόδους ελέγχου ποιότητας και ιδιαίτερα με τις οργανοληπτικές δοκιμές και η κατανόηση της επίδρασης της συσκευασίας στον καταναλωτή-πελάτη.

    Διαβάστε περισσότερα...

    ISO 9001 & Περιβαλλοντική Ασφάλεια

    Το κυριότερο κριτήριο για την ποιότητα ενός προϊόντος ή υπηρεσίας είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη ικανοποίηση του πελάτη.

    Το ISO 9001 περιλαμβάνει τις ειδικές απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να συμφωνεί ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για να πιστοποιηθεί.

    Σκοπός του ISO 9001 είναι να οργανώσει και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο λειτουργίας στην επιχείρηση ώστε να παρέχει προϊόντα ή/και υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες του πελάτη.

    Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο 8 ωρών, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «ΙSO 9001» 4 διαλέξεων 2ωρης διάρκειας.

    Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών-εννοιών των συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας και η κατανόηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO 9001 και των βασικών αρχών που διέπουν την επιθεώρηση των συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας προϊόντων ή/και υπηρεσιών.

    Διαβάστε περισσότερα...

    ISO 22000 & HACCP

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ: Εισαγωγή στο ISO 22000 & HACCP

    Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο, για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

    Το διεθνές πρότυπο ISO 22000 αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και αποτελεί το πιο διαδεδομένο πρότυπο με δυνατότητα εφαρμογής σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων τροφίμων.

    Σκοπός του ISO 22000 είναι η εναρμόνιση σε παγκόσμια κλίμακα των απαιτήσεων της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) από όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

    Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «ΙSO 22000 & H.A.C.C.P» 3ωρης διάρκειας με σκοπό την κατανόηση των βασικών αρχών και εννοιών των συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.

    Διαβάστε περισσότερα...

    Εφαρμοσμένο HACCP (επιπέδου 2)

    Η εφαρμογή του συστήματος H.A.C.C.P. αποσκοπεί στην πρόληψη των κινδύνων και στην προληπτική διαχείριση θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.

    Σκοπός της εφαρμογής του συστήματος H.A.C.C.P. είναι η βελτίωση της διαδικασίας παραγωγής των τροφίμων με απώτερο στόχο την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και την προάσπιση της υγείας του καταναλωτή με την εξάλειψη των κινδύνων από την κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων.

    Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Εφαρμοσμένο H.A.C.C.P» (H.A.C.C.P. επιπέδου 2) 2ωρης διάρκειας.

    Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών και εννοιών και η τήρηση των απαιτούμενων αρχείων κατά την εφαρμογή του συστήματος H.A.C.C.P. στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων.

    Διαβάστε περισσότερα...

    Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων: HACCP I

    Στοιχεία Σεμιναρίου:

    • Ημερομηνία διεξαγωγής:
    • Εισηγήτρια:Μελίνα Ιορδανίδου
    • Εγγραφή

    H Bιομηχανία Tροφίμων συνιστά έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας, δείχνοντας αντοχές στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Ταυτόχρονα, ο ισχυρός ανταγωνισμός καθιστά επιβεβλημένο τον καθορισμό προτύπων και διαδικασιών που θα διασφαλίσουν την άριστη τελική ποιότητα των προϊόντων.

    Ένα από αυτά τα πρότυπα είναι το σύστημα HACCP, καθιερωμένο εδώ και χρόνια στον αγροδιατροφικό τομέα ως προϋπόθεση λειτουργίας των μονάδων εστίασης, καταστημάτων τροφίμων κτλ.

    Στο πλαίσιο ενίσχυσης της γνώσης των ενδιαφερόμενων ανθρώπων και φορέων το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Ι: H.A.C.C.P» συνολικής διάρκειας 6 ωρών.

    Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση βασικών αρχών υγιεινής και προστασίας των τροφίμων από μολυσματικούς παράγοντες, η γνώση των κανόνων υγιεινής κατά την παραλαβή, επεξεργασία, αποθήκευση και διακίνηση των τροφίμων, η κατανόηση των αρχών του συστήματος ποιότητας H.A.C.C.P, η εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων και η αντίληψη του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων.

    Διαβάστε περισσότερα...

    Log in