Ασφάλειας Τροφίμων

Ποιότητα Ελαιολάδου

Στοιχεία Σεμιναρίου:

  • Ημερομηνία διεξαγωγής:
  • Εισηγήτρια:Μελίνα Ιορδανίδου
  • Εγγραφή

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ή λέμε ότι η Ελλάδα παράγει ποιοτικό ελαιόλαδο.

Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι παρά το μεγάλο όγκο παραγωγής σε ελαιόλαδο και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου, η αγορά δεν το έχει τοποθετήσει στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων της.

Μία από τις αιτίες της αποτυχίας διείσδυσης στις ξένες αγορές είναι η αδυναμία να καθοριστεί η έννοια της ποιότητας, ώστε να γίνει και η κατάλληλη προώθηση.

Το ελληνικό ελαιόλαδο που ακολουθεί τις ορθές πρακτικές από τα πρώτα στάδια της συγκομιδής της ελιάς καθώς και κατά την παραγωγική διαδικασία έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και κατέχει μια από της πρώτες θέσεις σε ποιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Ποιότητα Ελαιολάδου» 3 διαλέξεων 2ωρης διάρκειας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των εννοιών της ποιότητας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, η εξοικείωση με βασικές μεθόδους ελέγχου ποιότητας και ιδιαίτερα με τις οργανοληπτικές δοκιμές και η κατανόηση της επίδρασης της συσκευασίας στον καταναλωτή-πελάτη.

 

Δομή σεμιναρίου

Διάλεξη 1η

    • Γενικά στοιχεία ποιότητας ελαιολάδου
    • Σύσταση του ελαιολάδου & ποιότητα
    • Διατροφική αξία του ελαιολάδου & ποιότητα
    • Κατηγορίες & Τύποι ελαιολάδου
    • Κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου
    • Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου & έλεγχος νοθείας

Διάλεξη 2η

    • Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου
    • Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου & ποιότητα
    • Οργανοληπτική ανάλυση ελαιολάδου
    • Θετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
    • Αρνητικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
    • Παράγοντες που επιδρούν στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (ανάλυση των κυριοτέρων ελληνικών και ξένων ποικιλιών ελιάς και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους)
    • Διάλεξη 3η

      • Συσκευασία και ποιότητα ελαιολάδου
      • Παράγοντες που επιδρούν στη συσκευασία του ελαιολάδου
      • Χαρακτηριστικά συσκευασίας & στοιχεία ετικέτας
      • Πρωτοτυπία συσκευασίας & προσέλκυση καταναλωτή
      •  

         
      • Σε ελαιοπαραγωγούς και επαγγελματίες ελαιουργικών εταιρειών
      • Σε υποψήφιους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς
      • Σε μεταποιητές και εμπόρους ελαιολάδου
      • Σε γεωτεχνικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσει
      • Σε ποιους απευθύνεται;

         

        Οφέλη παρακολούθησης
              • Πιστοποιητικό παρακολούθησης
              • Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα
              • Απεριόριστη διάρκεια πρόσβασης.

         

        Ερωτήσεις και απορίες απαντώνται απευθείας από τον εκπαιδευτή μέσω e-mail ή τηλεφωνικά.

        Στοιχεία Σεμιναρίου:

        • Δίδακτρα: -
        • Το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα221 άτομα
        • Εγγραφή
Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 05 December 2016 12:04
Μελίνα Ιορδανίδου

Γεωπόνος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία (Université Paris VI) και στο Τμήμα Βιολογίας (Α.Π.Θ.) στους τομείς των Φυσικών Επιστημών και της Βιοτεχνολογίας.

Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ.

Έχει Πιστοποιημένη εξειδίκευση Ελαιόλαδου & των Προτύπων Συστημάτων ISO & BRC.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Log in