Ασφάλειας Τροφίμων

Εφαρμοσμένο HACCP (επιπέδου 2)

Στοιχεία Σεμιναρίου:

  • Διαθεσιμότητα/Διάρκεια:
  • Εισηγήτρια:Μελίνα Ιορδανίδου
  • Εγγραφή

Η εφαρμογή του συστήματος H.A.C.C.P. αποσκοπεί στην πρόληψη των κινδύνων και στην προληπτική διαχείριση θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.

Σκοπός της εφαρμογής του συστήματος H.A.C.C.P. είναι η βελτίωση της διαδικασίας παραγωγής των τροφίμων με απώτερο στόχο την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και την προάσπιση της υγείας του καταναλωτή με την εξάλειψη των κινδύνων από την κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων.

Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Εφαρμοσμένο H.A.C.C.P» (H.A.C.C.P. επιπέδου 2) 2ωρης διάρκειας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών και εννοιών και η τήρηση των απαιτούμενων αρχείων κατά την εφαρμογή του συστήματος H.A.C.C.P. στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων.

 

Δομή σεμιναρίου

Διάλεξη 1η

Διάρκεια: 21 λεπτά

        • H.A.C.C.P. & Ασφάλεια τροφίμων
        • CCP & CL
        • Σχέδιο HACCP
        • Αρχές HACCP

      Διάλεξη 2η

      Διάρκεια: 22 λεπτά

            • Σύσταση ομάδας HACCP
            • Ανάπτυξη διαγράμματος ροής
            • Δημιουργία λίστας με τους πιθανούς κινδύνους
            • Διορθωτικές ενέργειες

            Διάλεξη 3η

            Διάρκεια: 26 λεπτά

                • Παραδείγματα μελετών H.A.C.C.P.
                • Εφαρμογή σε ξενοδοχείο, επεξεργασία ελιών
                • Επιθεώρηση συστήματος H.A.C.C.P.
                • Αρχείο Εργαστηριακών Αναλύσεων

                Διάλεξη 4η

                Διάρκεια: 19 λεπτά

                • Εφαρμογές H.A.C.C.P. σε αγροτικά προϊόντα (μαρούλι, φράουλες, σιτάρι, πατάτες, κονσερβοποιημένα ροδάκινα)

                Διάλεξη 5η

                Διάρκεια: 8 λεπτά

                • Εφαρμογές H.A.C.C.P. σε εμφιαλωμένο νερό & χυμούς φρούτων

                Διάλεξη 6η

                Διάρκεια: 11 λεπτά

                • Εφαρμογές H.A.C.C.P. σε γαλακτοκομικά προϊόντα : φέτα, γιαούρτι.

                Διάλεξη 7η

                Διάρκεια: 9 λεπτά

                • Απαραίτητα έντυπα HACCP

                Διάλεξη 8η

                Διάρκεια: 11 λεπτά

                • Απαραίτητα αρχεία HACCP σε γαλακτοβιομηχανίες

                Διάλεξη 9η

                Διάρκεια: 10 λεπτά

                • Απαραίτητα έντυπα HACCP σε γαλακτοκομικά προϊόντα

                 

                • Σε επαγγελματίες επιχειρήσεων τροφίμων
                • Σε υποψήφιους επαγγελματίες τροφίμων
                • Σε νέους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους εξασφαλίσουν νέες δυνατότητες εργασίας
                • Σε γεωτεχνικούς & τεχνολόγους τροφίμων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις
                Σε ποιους απευθύνεται;

                 

                Οφέλη παρακολούθησης
                    • Πιστοποιητικό παρακολούθησης
                    • Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα
                    • Απεριόριστη διάρκεια.πρόσβασης στις διαλέξεις

                    Ερωτήσεις και απορίες απαντώνται απευθείας από την εκπαιδεύτρια μέσω e-mail ή τηλεφωνικά.

                    Στοιχεία Σεμιναρίου:

                    • Δίδακτρα: -
                    • Το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα168 άτομα
                    • Εγγραφή
Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 05 December 2016 12:05
Μελίνα Ιορδανίδου

Γεωπόνος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία (Université Paris VI) και στο Τμήμα Βιολογίας (Α.Π.Θ.) στους τομείς των Φυσικών Επιστημών και της Βιοτεχνολογίας.

Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ.

Έχει Πιστοποιημένη εξειδίκευση Ελαιόλαδου & των Προτύπων Συστημάτων ISO & BRC.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων: HACCP I ISO 22000 & HACCP »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Log in